Hjälp! Vi gifter oss på lördag!

Det är lätt hänt att Brudvalsen får lägst prio när man har så mycket att tänka på och förbereda inför bröllopet. Men frågan kommer upp förr eller senare - första dansen, hur ska vi göra? När det händer någon dag före bröllopet skrattar man lite nervöst till en början och sedan undrar om det finns en lösning?

BRUDVALS.NU! Vi har räddat många brudpar från att köra tryckare på sin stora dag. Två timmar med dansläraren är det som krävs för att våga prata om sin bröllopsdans under resten av livet. Vi hjälper att välja lämplig musik och gör en enklare koreografi som är lätt att minnas och lär ut enkla trick för att få till en värdig Brudvals, även om ni råkar träffa oss kvällen före bröllopet 🙂

När börja danslektioner för Bröllopsdans?

Att ha lite framförhållning är alltid bra. Det bästa är att ta första lektionen några månader innan bröllopet. Vi går igenom grundsteg och hållning i par samt allt ni behöver veta för att komma igång och kunna öva på egen hand.

Efter att ha övat själva i en till två veckor är det dags att ta andra lektion. Då får ni hela dansen upplagd till musiken för er från början till slut. Efter det kan ni öva själva på hela dansen.

För de som väljer dansa egen koreografi är tredje lektion mycket viktig. Efter att ha övat in era danssteg är det då dags att slipa på karaktären och utstrålningen.

Somliga brudpar fann det lämpligt att ta en extra lektion cirka en vecka innan bröllopet som en uppfräschning. Men om man är duktig på att öva regelbundet hemma ända fram till bröllopet så känner man sig trygg även utan extra lektioner.

Välja musik för Bröllopsdans

“Vilken låt ska vi dansa till på bröllopet?” - det är kanske den första frågan som man ställer sig när man börjar tänka på första dansen på bröllopet. Somliga har klart för sig en viss låt som man har en personlig relation till - andra börjar spana vilt efter någon “klassisk” låt som borde funka. Jag vill hjälpa dem andra och berätta hur ska man tänka när det gäller att välja låten för bröllopsdans.

Traditionen är att dansa Vals som första dans. Vals bör man dansa till en tretakt musik. Klassiska valslåtar som till exempel “An der schönen blauen Donau” ofta är väldigt snabba, varierar i tempo och därför är inget att rekommendera för nybörjare att dansa på bröllopet.

Om ambitionsnivån ligger på “att klara av Brudvalsen” medan danserfarenheten är så nära som obefintlig då ska ni välja en någorlunda lugn låt som till exempel “Come away With Me” med Norah Jones eller “Ta mig till havet” med Peter Lundblad, som en svensk alternativ.

För er som känner sig trygga med att dansa Vals kan vi rekommendera lite livligare alternativ som till exempel “That’s Amore” med Dean Martin eller “Annie’s Song” med John Denver.

Vi hjälper er att välja rätt musik för Brudvalsen. Hos oss får ni tillgång till spellistor med massa låtar att välja på och vi ger er personliga tips och råd för låtavalet.

För er som vill göra något med mer personlig prägel kan vi rekommendera att satsa på låten som känns rätt för er oavsett vad ni har för tidigare danserfarenhet. Med rätt koreografi kommer ni att glänsa på dansgolvet till vilken låt ni än väljer. Som inspiration kan nämnas låtar som vi gjorde koreografi för under senaste året (2015):

  • Christina Perri - A Thousand Years
  • Aerosmith - I Don't Want to Miss a Thing
  • Koop - Come To Me
  • Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  • Bruno Mars - Marry You
  • Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  • Jerry Lee Lewis - Great Balls Of Fire

Detta är bara för att nämna de senaste. Listan genom åren är mycket längre.

Nästan alla brudpar som vänder till oss har ingen danserfarenhet överhuvudtaget. Ambitionsnivån varierar ganska mycket från brudpar till brudpar. På Brudvals.nu dansskola hjälper vi er att skapa bröllopsdansen anpassad just till er oberoende av er danserfarenhet, låtval eller ambitionsnivå.